Grävlingdagar

Pim vill inte gå i skolan. Men alla barn måste gå i skolan. Vad ska Pim göra?

Grävlingdagar av Gro Dahle med illustrationer av Kaia Dahle Nyhus handlar om Pim. Pim brukade vara glad. Springa i gräset, upptäcka saker, kolla i böcker.

Det skulle bli så kul att börja skolan och lära sig om världen. Men av skolan blir Pim ledsen. Trött och less och hon får magknip.

Att inte passa in

Doktorn säger att det inte är något fel på Pim. Mamma säger att om Pim inte är sjuk måste Pim gå till skolan. Men på skolan är allt så stökigt. Många människor, bråk och stoj.

På lektionen gömmer sig Pim under bänken, och på rasten gömmer Pim sig bakom skolan. Inget är kul. Till sista fråga pappa: ”vilken sorts skola skulle vara bäst för dig?”

Grävlingdagar är en stämningsfull bilderbok om hur det kan vara att inte passa in och inte orka. Den berättar också om att det kan bli bättre när vuxna lyssnar på vad en behöver för att orka.

Fler tips

 1. God natt, natt

  Av: Dahle, Gro Tipsat av: Annika Edlund

  En vacker bok för alla mellan 3 och 299 år om att säga "God natt" till allt man lämnar, till både det vackra och fina men också till det besvärliga, det otäcka.

 2. Akvarium

  Av: Dahle, Gro Tipsat av: Eva Gustafsson

  En samtalsbok om ett barn som tar väl hand om sin guldfiskmamma men som inte har någon som tar hand om henne.

 3. Snäll

  Av: Dahle, Gro Tipsat av: Annika Edlund

  En psykologisk rysare och ett fantastiskt konstverk. En gränsöverskridande, annorlunda och humoristisk bilderbok av norska paret Gro Dahle och Svein Nyhus.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Karin Jonsson Sandström den 24 maj 2022