Golvarbete på Umeå stadsbibliotek

19 september till 26 oktober är det stängt på nästan hela plan 3. De andra våningarna är öppna.

En tecknad bild av en person med röda hängselbyxor som går med en golvslipningsmaskin framför sig. Bild: Skypics Studio, Bigstock

En tecknad bild av en person med röda hängselbyxor som går med en golvslipningsmaskin framför sig. Bild: Skypics Studio, Bigstock
Under perioden 19 september-26 oktober håller plan 3 på Umeå stadsbibliotek stängt. Övriga våningar har öppet som vanligt.

Vi strävar efter att erbjuda så mycket som möjligt av bibliotekets normala service, men vissa delar av verksamheten kommer att påverkas. Plan 2 och 4 har öppet som vanligt och en del av utbudet har flyttats dit. Några av förändringarna under perioden innebär: 

  • Längre lånetid
  • Aviserade medier hämtas på plan 2
  • Snabblån, nya böcker samt återlämnade böcker finns på plan 2
  • Medier som reserveras från plan 3 dröjer
  • Datorer flyttas

Längre lånetid

Medier som lånas på stadsbiblioteket från och med 22 augusti får en lånetid fram till 1 november. Detta gäller medier som i vanliga fall har fyra veckors lånetid. Böckerna går att lämna tidigare, men hjälp oss gärna genom att behålla dem hela perioden.

Vill lämna tillbaka böcker går det bra att göra på plan 2 och 4.

Avisering och nya böcker på plan 2

De hyllor där aviserade medier hämtas flyttas till plan 2.

Våra hyllor för nya böcker kommer att stå på plan 2. Där hittar du även våra snabblån. De medier från plan 3 som lämnas tillbaka kommer att finnas tillgängliga i hyllor på plan 2. 

Reservationer från plan 3

Personalen har inte tillgång till medier som finns på plan 3. Medier som reserveras därifrån kommer därför att dröja. 

Tidningshallen öppen

Tidningshallen är kvar på plan 3 och håller under perioden öppet från kl 8 på vardagar.

Flyttade datorer

Datorerna i datasalen Bygg och på faktaavdelningen går inte att komma åt. Det kommer istället att finnas extra datorer i entrén på plan 3. Dessa kan bokas eller användas som drop-in. 

Konsthallen stängd

Även Umeå konsthall är stängd under perioden. 

Mer information

För frågor kring golvarbetet och de tillfälliga förändringarna, går det bra att prata med personalen på biblioteket, att mejla eller ringa till stadsbiblioteket. 

Nå oss

Målgrupp:

Ämnesord

den 19 september 2022