Gasten

Gastar som vill krama livet ur människorna. En svarthäxa som smider ondskefulla planer och en häxa som kanske går att lita på. Det här är den femte Pax-boken.

Av: Larsson, Åsa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2015
Låna

Det är en orolig tid. Tre gastar kan ta sig in i den här världen när Selma, Omar och Nadia leker Svarta Madam på kyrkans toalett.

Farliga gastar

Gastarna vill bara ont. De vill suga livskraften ur de levande och växa sig starkare. Och ju starkare de blir desto farligare blir de för människorna.

Samtidigt tvingar Träslöjds-Thomas Alrik och Viggo att vara stjärngossar i skolans luciatåg. Fastän de verkligen inte vill. Men när det är dags för luciatåget blir det deras minsta problem.

Otäck men spännande

Estrid måste motvilligt erkänna att hon faktiskt är en häxa. Och om de ska kunna skydda biblioteket och kämpa mot ondskan måste hon börja träna häxkonster på allvar. Men det är lättare sagt än gjort.

Gasten är den femte boken i Pax-serien och den är ganska otäck bitvis. Men den är förstås också väldigt spännande.

De tidigare böckerna heter Nidstången, Grimmen, Mylingen och Bjäran. Här hittar du dem i bibliotekens katalog.

Nidstången

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Åsa Zetterström

Det börjar inte bra för bröderna Viggo och Alrik i den nya staden. Bråk och fönsterkross, och ett våldsamt städjobb i ett underjordiskt bibliotek. Vad är det frågan om?

Grimmen

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Anna Sahlén

Andra delen i den spännande bokserien PAX som handlar om Alrik och Viggo, två bröder som kämpar mot gammal ondska med hjälp av magi.

Mylingen

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Anna Sahlén

En liten flicka återvänder från de döda för att hämnas. Viggo och Alrik måste göra sitt allra bästa om de ska kunna hindra henne.