Gå vidare

Föräldralös och fylld av svårkontrollerad magi. Dessutom utvald att rädda magikervärlden från en efterhängsen slukare. Simons sista år på internatskolan börjar riktigt dåligt.

Av: Rowell, Rainbow
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna

Föräldralösa Simon Snow går sista året på Watfords magiskola, en internatskola som mer eller mindre har varit hans hem under terminerna i sju år. Däremellan har han tillbringat sin tid på olika barnhem. Det har knappast fungerat varken smärtfritt eller explosionsfritt.

Simon är nämligen full av magi, magi som han sällan kan kontrollera. Det slutar oftast med explosioner som förstör allt i närheten.

Utvald

Förutom att Simon är en magisk atombomb, är han den som ska rädda magikervärlden från magislukaren Smygande Tråken. Den största faran de någonsin upplevt. En fara Simon måste stoppa för att han enligt profetian är utvald, men också för att Smygande Tråken helt enkelt vägrar lämna Simon ifred.

Trots det känner sig Simon allt annat än utvald när han börjar sitt sista år på skolan. Hans flickvän dumpar honom. Magikern, hans mentor och skolans rektor, ignorerar honom totalt. Baz, hans rumskamrat och ärkefiende på skolan, verkar vara försvunnen.

Försvunnen plågoande

Egentligen borde Baz frånvaro inte bekymra Simon, eftersom Baz har velat döda honom i åratal. Varför saknar Simon sin underliga och mordlystna rumskamrat? Baz som alltid gjort livet surt för honom, som smitit ut och ner i katakomberna på nätterna, vars hår alltid är perfekt och som alltid tvingar Simon att vara på sin vakt. Istället för att njuta av att Baz är borta kan Simon inte sluta tänka på honom.

Gå vidare är en bok för dig som gillar Harry Potter, tramsiga trollformler och trassliga kärlekshistorier. Det finns en fortsättning som heter Wayward son.

Om du, precis som jag, inte kan få nog av Simon och Baz rekommenderar jag dig att läsa Fangirl. Där får vi träffa på huvudpersonerna för första gången, i form av fanfiction.

Läs också

 1. Fangirl

  Av: Rowell, Rainbow
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok