Fullmetal alchemist 1-3

En fantastisk manga-serie! Om två bröders jakt på ett mytomspunnet föremål. Med det ska de rätta till en alkemisk ritual som gått fel. Men onda planer har satts i rullning, planer som hotar världen.

Bröderna Edward och Alphonse Elric är mycket talangfulla inom den mystiska alkemin, en blandning av magi och vetenskap. När de förlorar sin älskade mamma trotsar de det största tabut inom alkemi. Något som ingen tidigare har lyckats med – mänsklig transmutation. Att skapa liv.

Ett högt pris

Tyvärr går någonting fruktansvärt fel och bröderna betalar ett högt pris. Edward förlorar ett ben och en arm, medan Alphonse mister hela sin kropp. Endast hans själ återstår och den binds till en rustning.

Deras enda chans att återfå sina kroppar är att hitta en av de vises stenar. De är väldigt ovanliga. För att få resurser till sökandet blir Edward statlig alkemist åt militären. Han får kodnamnet Stålalkemisten. Till hans stora förtret tar många fel, och tror att Alphonse med sin rustning är stålalkemisten.

En favorit

Det här är en av mina favoritanime och mangan har visat sig vara minst lika bra. Jag ville gråta floder då jag avslutade animen Fullmetal alchemist: Brotherhood och kommer säkert göra det med mangan också. En läsvärd mangaserie fylld med spänning, humor, tårar och fantastiska karaktärer. För att inte tala om striderna mellan alkemisterna och deras alkemiska krafter.

Mangaserien finns att låna på biblioteken, både på engelska och på svenska.

Låna mangan

 1. Fullmetal alchemist. 3-in-1

  Av: Arakawa, Hiromu
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. Fullmetal alchemist

  Av: Arakawa, Hiromu
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 3. Fullmetal alchemist

  Av: Arakawa, Hiromu
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2007
  Klassifikation: Tecknade serier
  Finns som: Bok
Visa fler

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Moa Wållberg den 26 januari 2021