Ful

Ett framtida samhälle där alla människor måste genomgå en plastikoperation för att bli snygga. Boken är den första delen i en trilogi.

Ful

Av: Westerfeld, Scott
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2008
Låna

Tally ska snart fylla sexton och kan knappt bärga sig. Om bara några veckor kommer hon genomgå en operation som ska förvandla henne från en motbjudande fuling till en bedårande snygging. Som snygging kommer hon leva i ett högteknologiskt paradis där hennes enda uppgift är att ha kul.

Men Tallys nya vän Shay är inte säker på om hon vill bli en snygging. När Shay rymmer får Tally se en ny sida av snyggingarnas värld. Myndigheterna ger henne i uppdrag att hitta sin vän och föra tillbaka henne. Vägrar hon kommer hon aldrig få bli snygg.

En spännande parodi

Jag tycker den här boken är väldigt intressant då den är en parodi på dagens skönhetsideal. Alla människor måste se nästan likadana ut och det enda snyggingarna gör är att festa och ha kul. Boken är också oerhört spännande, långa perioder höll den mig som fastklistrad.

Ful av Scott Westerfeld är en väldigt bra bok och jag tror den skulle passa många. Om du gillar spänning tycker jag helt klart att du ska läsa boken.

Oönskad

Av: Malley, Gemma Tipsat av: Åsa Zetterström

Året är 2140 och människorna dör inte längre. Åtminstone inte om de är önskade. För att inte jorden ska bli överbefolkad är det nämligen förbjudet att föda barn. De barn som trots allt föds stämplas som oönskade.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Eira Larsson den 26 maj 2016