From blood and ash

Spännande fantasyroman med en stark kvinnlig huvudperson.

Poppy är the maiden. Utvald. Bara ett fåtal vet hur hon ser ut och har hört hennes röst. Var hon än är måste hon ha på sig en slöja och är förbjuden att prata med någon. Hon får inte ha några nära relationer.

Trotsar allt

Rikets säkerhet hänger på hennes dygd. Då hon fyller 19 år ska hon nämligen ges till gudarna. Men vad betyder det? Har hon en framtid?

Hela sitt liv har hon levt i en "bur". Ingen frihet att göra vad hon vill. Hon trotsar allt för en gnutta frihet.

I Solis är ditt liv förutbestämt utifrån på vilken ordning du har i syskonskaran. Är du född som andra barn ges du till hovet för att bli en Ascended. Välsignad av gudarna med evigt liv, ungdom och styrka. Tredje och fjärde född barn ges till templen som spädbarn där de ska tjäna gudarna.

Första delen

I Solis härjar Cravens. Monster som en gång varit människor men som nu bara vill konsumera blod. Men gudarna skyddar dig.

Då Poppy träffar sin nya vakt Hawke förändras allt. Hon inser mer och mer att hon lever i en bur. Men vad gör man då ett helt rikes säkerhet hänger på dig?

Spännande fantasyroman med en stark kvinnlig huvudperson. Jag kunde inte lägga boken ifrån mig. Poppy har en stark vilja redan innan hon träffar Hawke, vilket jag gillar.

Första delen i en serie som finns utgiven på svenska (Ur blod och aska) och på engelska.

Våra texter

  1. Boktipsare: Moa Wållberg

    Skrivet av: Anna Sahlén

    Moa Wållberg är skolbibliotekarie i Nordmaling och läser gärna böcker som tar henne bort från verkligheten, särskilt urban fantasy och manga.

  2. #booktok

    Skrivet av: Moa Wållberg

    Vi har listat några populära böcker från Tiktok, med hashtaggen booktok. Böcker som ofta dyker upp i flödena och som har fått höga betyg. Böcker att låna på biblioteken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Moa Wållberg den 23 maj 2023