Fria e-böcker nu direkt från Minabibliotek

Mycket klassisk svensk litteratur finns tillgänglig gratis som e-böcker. Nu kan du hitta och låna många av dessa böcker direkt här på Minabibliotek.

En hand sticker upp ur en hög med böcker. Foto: Ismagilov/BigStock
Foto: ismagilov/Bigstock
De här böckerna är helt fria och gratis att läsa i webbläsaren och att ladda ner. Du får behålla dem hur länge du vill och de räknas inte in i din e-bokskvot. Du behöver inte ens vara inloggad på Minabibliotek för att läsa eller ladda ner.

Här intill är några exempel på författare som finns som fria e-böcker på Minabibliotek, men det finns många fler.

Ibland finns boken både som fri e-bok och som en e-bok som biblioteken betalar för. En indikation på att det är en en fri e-bok är att den har originalupplagans utgivningsår. Leta också efter texten ”Detta är en digital resurs som är fri att öppna eller ladda ner.” Klicka på någon av knapparna ”Läs i webbläsaren” eller ”Ladda ner (e-pub)”. En del finns bara att läsa i webbläsaren.

1. Mängder av fria e-böcker

Artikel Skrivet av: Annika Winning

E-böcker behöver inte kosta någonting alls, varken för dig eller biblioteket. Här får du tips på några sajter där du kan botanisera bland klassiker och andra fria verk.

Svenska författare med flera fria e-bokstitlar

Selma Lagerlöf

August Strindberg