Frallan är bäst!

Egentligen heter hon Fransesca men alla kallar henne Frallan. Nu är det tävlingsdag, mamma och Frallan tävlar. Mormor är domare. Man får inte fuska. Vem vinner?

Frallan heter egentligen Fransesca Fransson men alla säger Frallan. Alla utom mormor. Mormor kallar henne för Gullfisen, Smartkakan eller lite vad som helst. Frallan bor med mamma och mormor, fast mormor bor i ett eget hus.

Mormor har så många och roliga saker. Hon har nästan alltid just det man behöver. Om hon letar litegrann. Ett växthus av glas har hon också. Där växer de godaste gurkorna, tomaterna och vindruvorna. Mormor är väldigt glömsk och ganska rolig.

Inget fusk och inga sura miner

Frallans mamma blir tokig på mormor. Sin egen mamma alltså. Men idag är inte mamma arg för det är den bästa dagen. Det är tävlingsdag. Frallan och mamma älskar att tävla.

Reglerna är viktiga. De får välja tre grenar var och de får inte fuska. Den som förlorar får inte blir sur, det är en supersvår regel tycker mamma också. Mormor ska vara domare.

Perfekt för högläsning

Läs en superrolig och fantasifull girl-powerbok som får dig att fnissa och gapskratta. Tänk att ha en särskild tävlingsdag! Sara Ohlsson har skrivit den roliga texten och Lisen Adbåge har gjort de härliga bilderna.

Gillar du böckerna om Loranga och Mazarin ska du pröva den här. Att läsa själv när du har kommit igång eller att höra någon högläsa. Det är en fin, varm, rolig och lagom lång högläsningsbok för barn i fem-sexårsåldern.

Läs också

  1. Sulky och Bebbe regerar okej

    Av: Ajvide Lindqvist, John Tipsat av: Annika Edlund

    En dag sa det pang, och ut kom Sulky. Några minuter senare sa det bom, och ut kom Bebbe. Så börjar den här roliga och galna högläsningsboken. Sedan går det ett år minus två dagar tills de två figurerna går vilse i en mörk skog och träffar på varandra.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 6 september 2018