Fototävling i Vännäs avgjord

Sommarens fototävling på temat "Det bästa med Vännäs" har nu en vinnare.

Foto: Vännäs bibliotek
Första pris går till Eva Bäckheden, som är nyinflyttad i kommunen. Hon har fotograferat sin hund Nelly en sommarkväll på Umeälven. Bilden är tagen nedströms från Pengfors.

Pristagarna

Enligt Eva är det mycket som är "bäst" med Vännäs, till exempel alla trevliga och välkomnande människor hon mött sedan hon och hennes man flyttade hit.

Biblioteken i Vännäs och ABF gratulerar Eva och de övriga pristagarna. Ett varmt tack för samtliga fina bidrag som skickats in!

1:a pris: Eva Bäckheden med bilden "Vår hund Nelly när hon njuter av en tur med båten på Umeå älv en sommarkväll 2020".

2:a pris: Anna-Karin Jälmbrant, Mariette Eriksson, Nisse Karlsson och Sandra Eriksson.

Se bidragen

Pristagarnas bilder visas på Vännäs bibliotek samt på ABF Vännäs. Priserna kan avhämtas på Vännäs bibliotek.

Även tack till juryn som bestått av:

Stephan Nord, fotoklubben Flabb

Sofia Tjärnström, kommunikatör på Vännäs kommun

Anna-Lena Hedman, Vännäs bibliotek

Jörgen Nilsson, ABF Vännäs

En hund blickar ut över en älv. Foto: Eva Bäckheden

Våra texter

1. Inspireras och bli en bättre fotograf

Skrivet av: Astrid Jonsson

Astrid Jonsson presenterar titlarna på några av de fotohandböcker som kan väcka funderingar kring fotografering och ge tips och inspiration till nya fotoprojekt.

2. Att se och fånga ögonblicket

Skrivet av: Hans Millgård

Ett fotografi kan bära med sig så mycket. Men är det verkligen möjligt att fotografera utan att faktiskt ta en bild? Hans Millgård filosoferar kring foto och ger dig tips på inspirerande fotografer, böcker och filmer.

Skrivet av: Jenny Sandells den 5 november 2020