Fotoalbumet

Kan ett mystiskt gammalt fotoalbum hjälpa Gilbert att lösa gåtan kring hans pappas död?

Gilbert har inte många kompisar och han är inte intresserad av sport. Ända sedan hans pappa dog vet Gilbert att det är något konstigt med vinden. Det var något konstigt med pappans död också. Han blev inlåst i en lagerlokal utan sin hjärtmedicin och hittades död dagen efter. Varför var han i den där lagerlokalen? Hur kunde han bli inlåst?

Söker efter svar

Gilbert har tillbringat massor av timmar på vinden. De enda spåren av pappan är deckarböckerna som han skrev. Allt annat slängde mamma efter begravningen. Gilbert vet inte ens hur hans pappa såg ut.

En dag hörs plötsligt en duns från vinden. En märklig katt, med intensiva gröna ögon, har lyckats ta sig upp dit. Gilbert, som vet att han har sett allt som finns på vinden, hittar ett fotoalbum som han aldrig sett förut.

Nu kommer han äntligen att få se hur pappa såg ut! Men fotoalbumet är fullt av konstiga bilder med ännu konstigare bildtexter. Det går inte att se ansiktena på de flesta som är med på bilderna. Gilbert känner att något inte stämmer.

Mystiskt och spännande

När han sedan träffar en gammal gumma som verkar kunna läsa hans tankar, och katten fortsätter att dyka upp på omöjliga ställen, blir allting ännu mera mystiskt. Alltihop bidrar till att nysta i vad som egentligen hände i samband med pappans död. Tillsammans med klassens coolaste tjej, Linn, kommer Gilbert närmare och närmare gåtans lösning.

Jag tycker att den här boken är jättebra och riktigt spännande. Lite kuslig är den också. I boken finns bilder från fotoalbumet med. Om du är lite uppmärksam kan du få ledtrådar ur bilderna och bildtexterna. Jag rekommenderar boken till alla som gillar spännande mysterier!

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Josefin Rönngren den 24 februari 2013