Flygfärdig

Linda Skugge skriver om föräldraskap och kärleken till sina barn. Hon beskriver hur tankarna går när hennes äldsta dotter nu börjar vara stor nog att flytta hemifrån.

Flygfärdig är en självreflekterande bok som går tillbaka till Linda Skugges egen barndom och uppväxt. Med ett välbekant tilltal och ett för henne signifikant språk och textformat skriver Linda Skugge om sin strävan att vara en bra förälder och skapa bästa tänkbara förutsättningar för sina barn. Samtidigt kommenterar hon samtiden och väver in sina egna erfarenheter som ung krönikör och sedermera kroniskt sjuk familjeförsörjare.

Det är vemodigt, kärleksfullt och användbart. Linda Skugge listar tips på billiga recept och förslag på bra gåvor att ge till sina barn. Hennes språk är en blandning av krasshet och poesi, vilket är både underhållande och vackert.

Boken är självklar läsning för den som läser Lindas Skugge med behållning, som själv funderar över sitt föräldraskap och relationen till sina barn och vart den kommer att ta vägen då de växer upp.

Fler tips

  1. 45 - Morbus Addison

    Av: Skugge, Linda Tipsat av: Anna Sahlén

    Välskriven och berörande skildring som speglar sig i litteraturen. Linda Skugge skriver om tillvaron med en kronisk sjukdom och väver in massor av lästips.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 5 oktober 2018