Flickan utan minne

Är kvinnan som kommer för att hämta "Flickan utan minne" på sjukhuset verkligen den hon säger sig vara? Är hon hennes mamma?

En flicka hittas på en parkbänk och hon minns ingenting. Polisen tar henne till sjukhuset. Flickan minns inte vad hon heter, hur gammal hon är, vilka hennes föräldrar är, var hon kommer ifrån.

Den lokala tidningen hör talas om flickan som inte minns något och kommer för att intervjua henne. Snart dyker det upp en kvinna som säger sig vara flickans mamma och hon får i den allmänna förvirringen runt flickan ta henne med sig.

Flickan upptäcker snart att det är något som är fel med kvinnan, hon känner att det som hennes "mamma" säger om henne - vad hon tycker om och inte tycker om - inte alls stämmer. Hur ska hon göra för att komma därifrån?

Resan till River Sea

Av: Ibbotson, Eva Tipsat av: Annika Winning

När Maias föräldrar dör blir hon tvungen att lämna internatskolan och flytta till släktingar långt inne i Amazonas. Hon ser modigt fram mot spännande och intressanta upplevelset hos de snälla släktningarna, men det blir inte alls som hon trott.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria From den 30 januari 2008