Flickan med det röda håret

Frans och hans mamma har flyttat. I närheten av det nya huset träffar han Vendela. Det är något oförklarligt med henne och Frans börjar drömma mardrömmar.

Frans mamma föreslår att de ska flytta blir han faktiskt glad. Frans har inga kompisar och det känns bra att flytta till en plats långt ifrån allt som påminner honom om att pappa har dött. I ett nytt hus, i en ny stad, kan Frans och mamma börja om.

Kusliga drömmar

I skogen vid det nya huset finns en liten sjö. Det är vid sjön som Frans träffar Vendela, flickan med det röda håret. Det är något lite mystiskt med Vendela, något som Frans inte riktigt kan sätta fingret på. Samtidigt börjar Frans drömma kusliga drömmar om både sjön och det övergivna huset i skogen. Hänger allt det här ihop och vad har drömmarna i så fall med Vendela att göra?

Flickan med det röda håret är en spännande, kuslig och lite sorglig berättelse för dig som gillar lättlästa spökhistorier. Författaren Helena Dahlgren har skrivit flera lättlästa rysare, till exempel En perfekt selfie och Bleke Karl, men hon har även skrivit böckerna om Ödesryttarna.

fler tips

  1. Jordkällaren

    Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Hanna Widman

    Magnus Nordin skriver så att det går kalla kårar längs ryggen. Snabbläst rysare om en mardrömssemester.