Flickan i drömfångaren

Tess har flyttat till en småstad. Hon vantrivs och är arg. Men när hennes mamma sätter upp en magisk drömfångare ändras allt.

12-åriga Tess har fått flytta med sin mamma från storstan till lilla Falinge sedan hennes föräldrar skilt sig. Tess vantrivs enormt. Hennes bästa vän är kvar i Stockholm. I skolan har hon blivit förpassad till losergänget och hon är ständigt arg på sina föräldrar.

Får oväntad hjälp

En dag hänger hennes mamma upp en drömfångare i Tess rum och då börjar konstiga saker att hända. För i drömfångaren bor det en liten indianflicka som vaknar till liv för att hjälpa Tess med hennes problem. Flickan heter Natosha och i gengäld vill hon att Tess ska hjälpa henne att hitta sina förlorade minnen.

Med Natoshas hjälp börjar Tess liv förändras. Hon inser att Nadja och Theo kanske är mycket bättre kompisar än Emma och Sophie som är populärast i klassen. Tess börjar till och med förlåta sina föräldrar. Men den allra största förändringen sker inom Tess själv. Men frågan om Natosha kvarstår. Var kommer den lilla flickan ifrån och hur ska hon bli fri från drömfångaren?

Om att våga vara sig själv

En fin bok om att hitta och våga vara sig själv oavsett vad omgivningen tycker.

  1. Spegeln

    Av: Barnhill, Kelly Tipsat av: Sara Johansson

    Något märkligt och hotfullt pågår i byn som Jack plötsligt måste flytta till. Det verkar som om det hänger ihop med honom själv.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 27 juni 2017