Fizz boom bath

Tillhör du dem som gärna vill veta vad du smetar in dig i, kombinerat med ett visst mått av pysselsug? Då är det här boken för dig.

Med enkla steg-för-stegbeskrivningar och fina inspirerande bilder kan du göra det mesta för kroppen och knoppen; badbomber, ansiktsmask, hårinpackning, kroppspeeling, cerat, insektsmedel och mycket annat.

Fina presenter

Recepten är lätta att följa och en hel del av ingredienserna finns kanske redan hemma i skafferiet. Annat får du köpa från butiker eller nätbutiker som det tipsas om i boken, i viss mån anpassat till svenska förhållanden.

Hela boken är för övrigt mycket pedagogisk och välstrukturerad och börjar med en grundlig genomgång av ingredienser och utrustning innan recepten tar vid. När du övat lite kan detta bli riktigt fina och uppskattade presenter att ge bort.

Systrarna Isabel och Caroline Bercaw som skrivit boken började själv göra sina egna badbomber på jullovet när de var tio och tolv år gamla. Nu, sex år senare, säljer de 20 000 badbomber i månaden och företaget de driver har 150 anställda. De menar att om de kunde räkna ut hur man gjorde vid tio respektive tolv års ålder bör andra också kunna det. Det tror jag också att vi kan. 

  1. Badskumt

    Av: Johansson, Katarina Tipsat av: Sonja Viklund

    Skrubba hårbottnen med ämnen som är förbjudna för båtrengöring eller bada barnen i frätande bubbel? Sånt hör till vår vardag, skriver Katarina Johansson.

  2. Den onda badankan

    Av: Johansson, Katarina Tipsat av: Anna Sahlén

    Handbok som informerar om vad du gör bäst i att låta bli att exponera dina barn för, vilket tyvärr är ganska mycket.

Ämnesord

Tipsat av: Maud Sandström den 18 mars 2019