Filters podcast

Tidskriften Filter har tillsammans med skådespelare gjort en podcast av sina reportage om svenska livsöden.

Här kommer ett kanontips till dig som vill ha något kul och intressant att lyssna på. Magasinet Filter har de senaste åren gjort många mycket spännande reportage om svenskar med ovanliga livsöden. Dessa reportage finns nu att ladda ner som en podcast, perfekt att ha i örat när man motionerar, promenerar, flyger och far.

Reportagen är runt en timme långa och inlästa av skådespelare från Göteborg genom ett samarbete med Göteborgs stadsteater och Backa teater. Ibland tar berättelsen paus med lite skön musik. Inläsningarna är varsamt dramatiserade och en njutning att lyssna på.

Exempel på reportage

Att skapa ett monster – det kallades för "Gödselbrunnsmordet", men det som berättades var bara halva historien.

Fallhöjd – Tomas Olsson ville försörja sig som äventyrare. Efter allt extremare utmaningar växte en livsfarlig idé fram: att åka skidor utför Mount Everest.

Maffiametoden som erövrade världen – varför ägs ditt lokala kafé av ett företag på Jersey? Hur kan Astrid Lindgren-världen Junibacken vara registrerad på Brittiska Jungfruöarna?

Drömmen om det bästa – Peter och Mona Carnellos envisa kamp för att göra sönerna till världsettor i tennis jämfördes med barnmisshandel. Själva såg de inga problem.

Historien om Ipren-mannen – mannen bakom masken har ett levnadsöde som ingen kan föreställa sig.

Inte mindre än 35 reportage finns att ladda ner. Det är bara att titta in på Podomatic eller Itunes. Mycket generöst av Filter enligt mitt tycke, och framför allt – mycket kul att lyssna på. Det är ju nästan så att man ser fram mot en timmes promenad med hörlurarna, trots halvdåligt väder.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mats Enarsson den 2 november 2015