FIFA 10

Istället för att vara ute och bli svettig och blöt, kan du sitta hemma i vardagsrummet och bli fotbollshjälte.

Språk: Engelska Norska Nederländska Svenska Danska
Publiceringsår: 2009
Låna

Precis som till hockeyspelen klarade EA Sports inte av konkurrensen från en annan tillverkare. Varje år under mitten på 2000-talet fick de se sig besegrade av Pro Evolution Soccer (PES) från japanska tillverkarna Konami.

Men FIFA-spelen blev bättre och visade vilken tillverkare som är bäst på sportspel. Under de jobbiga åren fokuserade de för mycket på att ha realistiska tröjor och frisyrer på spelarna. Visserligen var det fränt, men tyvärr drabbades spelkänslan helt och hållet.

De senaste åren har EA Sports lagt mycket kraft på att få själva fotbollsspelandet att kännas verkligt. Samtidigt har de förbättrat utseendet på arenor, spelare och tröjor.

Svårare spel

Framför allt krävs det mera av den som spelar nu än i tidigare spel. Då var det ibland pinsamt enkelt att göra mål. Nu går det inte att bara springa framåt med bollen för att göra mål. Istället krävs det ett bra passningsspel och rörligt anfallsspel om det ska bli några mål.

Att spelet känns svårare skapar mer passion hos den som spelar. I många tidigare spel har det varit så pass enkelt att vinna att det blir tråkigt. Efter en förlust med favoritlaget i FIFA 10 är det svårt att inte gräma sig i flera dagar. Men att vinna ligan med samma lag kan helt plötsligt göra en till världens gladaste människa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Baland Reza den 25 mars 2010