Felix ever after

Felix drömmer om att bli kär, men det är komplicerat.

Felix Love är 17 år, bor i New York, går på konstskola och lever livet med sina kompisar. Felix känner dock att han har ett problem, han har aldrig varit kär.

Blir uthängd

Att bli blixtförälskad, vara ihop med någon, göra slut och känna den totala sorgen. Alla de upplevelserna vill Felix ha. För hur är det möjligt att skapa bra konst utan att ha känt på hjärtesorg?

Han är rädd att han är för mycket. Att vara svart, gay trans-kille är mycket, ibland är det för mycket även för Felix. Han känner sig komplicerad och jobbig trots att han egentligen bara är sig själv.

Inget blir bättre när någon hänger upp bilder i skolans galleri på Felix när han var yngre, före hans transition och med hans dödnamn. Det gör Felix så arg att han till varje pris ska komma på vem det är. Även om det blir komplicerat när han skapar ett fakekonto på instagram för att lista ut vem i årskursen det är och börjar känna något som kanske är kärlek.

Mysig HBTQ-bok

Vad jag gillar med Felix ever after är hur den tar upp transproblem och trans- och homofobi på ett väldigt bra sätt. Det blir informativt utan att det känns krystat. Jag vill tro att unga transpersoner kan känna igen sig i Felix och hans tankar, men också att Felix kan skapa igenkänning och förståelse hos många andra.Över lag är detta en mysig och bra HBTQ-bok inom YA-genren för såväl vuxna som ungdomar.

Fler tips

 1. Check, please!

  Av: Ukazu, Ngozi Tipsat av: Moa Strömberg

  Rolig och mysig seriebok om en ung konståkare som plötsligt blir antagen till ett hockeylag.

 2. The passing playbook

  Av: Fitzsimons, Isaac Tipsat av: Moa Strömberg

  Fin och mysig bok om fotbollsspelaren Spencer som måste bestämma sig för om han ska komma ut som trans inför sin kärlek och sin skola.

 3. Annabel

  Av: Winter, Kathleen Tipsat av: Hanna Widman

  Wayne föds med både en pojkes och en flickas könsorgan, men uppfostras som pojke. Sanningen hålls dold för alla, även honom själv.

 4. Sista chansen

  Av: Rowell, Rainbow Tipsat av: Moa Strömberg

  Ett sista år och ett sista farväl. Som vanligt träffas Deja och Joshia för att jobba tillsammans på pumpafälten. Men det här är sista gången. Dags att göra allt de pratat om.