Fasanjägarna

Av okänd anledning får Carl Mörk en mapp med ett uppklarat brott på sitt bord. En man har erkänt mordet. Varför vill då någon att Carl slutar göra efterforskningar?

Jussi Adler-Olsen är Danmarks nya stjärnskott i deckarvärlden och han är i mitt tycke i en klass för sig bland deckarförfattare från hela världen. Det här är hans andra bok om Avdelning Q som består av Kriminalchefen Carl Mörk och kriminalassistent Hafez el-Assad. De arbetar med att lösa gamla fall.

Ett redan löst fall

En dag ligger en mapp på Carls skrivbord med ett fall som verkar löst. Det handlar om ett mördat syskonpar från 1987. Carl blir ändå nyfiken över varför mappen lagts där och av vem, så han börjar göra efterforskningar. Genast stöter han på patrull från högre ort som beordrar honom att sluta arbeta med fallet. Detta får bara motsatt verkan, så Carl fortsätter oförtrutet vidare och kommer en grupp internatskolelever på spåren. Det gör han dock inte ostraffat.

Berättas från andra hållet

En bra och spännande roman. Den rycker tag från första början då man får historien ifrån andra hållet, så även om jag egentligen känner till lösningen, blir historien väldigt spännande ändå. Det blir mer fokus på hur och varför och det är mycket intressant. Jag älskar att få mina fördomar om överklassen besannade och längtar efter fortsättningen.

De drunknades strand

Av: Villar, Domingo Tipsat av: Ulla-Britt Bergström

Kriminalinspektör Leo Caldas från Vigo i Spanien är tillbaka i ett nytt märkligt fall.

Fyrmästarens dotter

Av: Rosman, Ann Tipsat av: Kerstin Hasselgärde

Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg måste skingra mörkret kring ett gammalt mord.

Jellicoe Road

Av: Marchetta, Melina Tipsat av: Emma Sigvardsson

En minnesvärd bok där sjuttonåriga Taylor står i centrum för två historier som vävs ihop till en gripande berättelse om vänskap, skuld, kärlek och längtan.