Faktaböcker

Tips på faktaböcker.

Faktatips

 1. Sverigevänner

  Av: Lundberg, Jonathan Tipsat av: Mattias Nilsson

  Informationskriget på nätet pågår för fullt. Jonathan Lundberg synar vilka webbplatser som har stått främst i spridningen av sanna och falska, avslöjande och snedvinklade nyheter.

 2. Jag orkar inte mer

  Av: Torp, Elinor Tipsat av: Mattias Nilsson

  Lars blev mobbad tills han blev psykiskt sjuk och begick självmord. Elinor Torp skriver om hur han och andra far illa i dagens arbetsliv.

 3. Völvor, krigare och vanligt folk

  Av: Andersson, Kent Tipsat av: Jesper Salander

  Kent Andersson är docent i arkeologi och verksam vid Historiska museet i Stockholm. I denna bok vägleder han läsaren genom svensk järnålder, med utgångspunkt i diverse fynd som finns samlade på museet.

 4. Vi, skuggorna

  Av: Torp, Elinor Tipsat av: Mattias Nilsson

  I Sverige finns många människor vars arbetskraft utnyttjas av kriminella nätverk. De har ingen röst, inga rättigheter och nästan ingen lön.

 5. Tutankhamon

  Av: Harrison, Dick Tipsat av: Jesper Salander

  Dick Harrison gör en exposé över tiden kring äldre bronsålder med utgångspunkt i Tutankhamons grav och det forntida Egypten.

Visa fler

Texter om faktaböcker

 1. Höstens nya facklitteratur

  Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

  Lär dig något nytt eller få andra perspektiv med faktaböcker på bibliotekens hyllor. Här är några boknyheter hösten 2021.

 2. Höstens skörd

  Skrivet av: Maria Nordenback

  Nu är det skördetid i både trädgårdslandet och skogen. Här är tips på nyare böcker om hur du kan ta tillvara det du har odlat och plockat.

 3. Den tysta jakten

  Skrivet av: Astrid Wolff Feychting, Minabiblioteks redaktion

  Vår skribent njuter av höst och svampplockning. Den tysta jakten, spänningen och överraskningsmomentet - du vet aldrig vad du kan hitta när ger dig i skogen.

Visa fler