Faces places

En varm dokumentär om två konstnärer som tillsammans åker ut för att fånga människor och historier på den franska landsbygden.

Agnès Varda är en erkänd filmregissör och JR har gjort sig ett namn med sina spektakulära fotoinstallationer. Det skiljer 55 år mellan dem men deras sätt att se på världen matchar varandra. I Faces places skapar de magi tillsammans.

Upphöjer människan till konst

Genom att resa runt i Frankrike hittar de människor och platser och upphöjer dem till konst. De ger historien liv och hittar hela tiden storheten i det lilla, i de vardagliga berättelserna.

Det är en varm och livsbejakande film, med mycket empati och människokärlek men också ett stråk av sorg i sig. Vänskapen mellan Agnès Varda och JR skildras fint liksom deras förhållande till fotografiet som konstform och till livet. Han mitt i det, hon på väg bort. 

Fotnot: Agnès Varda dog i mars 2019. Hon började sin karriär som stillbildsfotograf men blev en pionjär för den nya vågen inom fransk film.

Våra texter

 1. Sch! #6 Om film på ström och dvd

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Anna Sahlén och Anna Östman pratar om filmer som det inte går så bra i och om bibliotekets nya strömningstjänst. Det blir filmtips och en inbördes tävlan.

 2. Filmskaparen Julie Delpy

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Julie Delpy är en av Frankrikes mest populära skådespelare och har jobbat med många stora regissörer. Numera är hon själv regissör, men också manusskribent, musiker och skådespelare i sina egna filmer.

 3. Jacques Tati – en pedantisk kaosmakare

  Skrivet av: Hans Millgård

  I november 2012 var det 30 år sedan den franske filmskaparen och skådespelaren Jacques Tati gick bort. Hans perfektionism ledde till personligt fördärv medan han samtidigt skrev filmhistoria.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 4 april 2019