Fable

En fantasy om att hitta sin egen väg och att överleva i en värld byggd av män.

Av: Young, Adrienne
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2020
Låna

När Fable var 13 år drunknade hennes mamma och hennes legendariska sjökapten till pappa lämnade henne ensam på en ö fylld av tjuvar och mördare. Nu har det gått fyra år och för Fable har varje dag varit en kamp för överlevnad. Nu får hon äntligen chansen att ge sig ut på havet för att hitta och konfrontera sin pappa.

Familj och framtid

För att kunna ta sig till staden där hennes pappa byggt sitt handelsimperium, betalar Fable för en plats på ett handelsskepp på väg dit. Sedan ska hon äntligen bli en del av en familj igen.

Men vägen dit kantas av faror och den största faran verkar vara besättningen som ska ta henne över havet. Med kapten West i spetsen kryper den mer och mer under huden på Fable. I sin kamp att överleva måste Fable bryta mot alla regler hon levt efter.

Fantasy på stormigt hav

Fable är en actionfylld fantasy som utspelar sig på stormiga hav och i smutsiga hamnstäder. Ibland är det nästan att jag känner smaken av saltvatten när jag läser. Intressanta karaktärer och snabba vändningar får mig att vilja sjunka djupare ner i denna värld. Det kändes faktiskt lite tomt när boken tog slut. Tur att det kommer en uppföljare!

En bok för dig som gillar action, starka kvinnliga karaktärer och en liten gnutta kärlek.

Fler tips

  1. The ocean at the end of the lane

    Av: Gaiman, Neil Tipsat av: Johan Sundlöf

    En medelålders man återvänder till sina hemtrakter för en begravning. Minnen väcks till liv och läsaren sugs in i en mörk, förtrollad sagovärld.

  2. The cruel prince

    Av: Black, Holly Tipsat av: Moa Wållberg

    Ät av deras mat och du lämnar aldrig fefolkets land igen. Dansa till deras musik och du dansar tills du stupar. Sådana är reglerna för människor i landet Faerie. Jude måste spela ett farligt spel för att rädda sig själv och dem hon bryr sig om. Även om blod måste spillas.