Förvandlad

Måns vaknar en vanlig morgon och känner att det är något som inte stämmer. Han är hur törstig som helst och har jord under fötterna. Och en massa små hårstrån i munnen. Vad har hänt? Har han gått i sömnen?

Mamma får något ledset i ögonen och tar ett allvarligt samtal med Måns. Hon pratar om tjejer, om sin farfar och om en förbannelse i hans by. Dessutom vill hon att Måns ska byta skola. Redan nästa dag! I den nya skolan, en internatskola, ska han få hjälp med det där att han går i sömnen.

Det kom lite plötsligt och Måns vet inte riktigt vad han ska tro. Men varför inte, det är inte så att han stortrivs i sin klass precis.

En konstig skola

Skogsbingelskolan, eller Monsterskolan som den kallas, visar sig vara en väldigt speciell skola för väldigt speciella ungdomar. Måns får ett eget rum med galler för fönstren och ett kors i en kedja att ha om halsen.

Han får ett schema och stränga förhållningsregler om att vara inne på rummet innan mörket faller. Det är något skumt. Han blir inlåst i sitt rum för natten. Det är nog bara för att skydda dig tröstar mamma i telefon. Snart inser Måns vad han skyddas mot.

Förvandlad är en spännande och lättläst fantasyberättelse med några vampyrer men ännu fler häxor och monster.

Lånehunden

Av: Åkerblom, Gull Tipsat av: Annika Edlund

När mamma blir påkörd av en bil måste Elli bo hos mormors syster i skogen. Där finns lånehunden Ylva och dessutom får Elli veta saker om sig själv som hon aldrig har anat.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 22 oktober 2011