Försvunnen

En spännande historia där överfall i nutid visar sig ha kopplingar till ett försvinnande för många år sedan. Boken är inspirerad av verkliga händelser.

En 19-årig kvinna försvinner plötsligt en sommarnatt på Österlen i Skåne. En morgon 16 år senare, efter att orkanen Rut dragit in över Skåne, hittas en kvinna våldtagen och mördad utanför en badhytt i Höllviken.

Strax därefter sker det ännu en attack. Den här gången pekar ledtrådarna mot en dansk våldtäktsman och mördare, kallad Valbymannen, som härjade i Köpenhamn bara några år tidigare.

Kalla fall-gruppen

Kriminalkommissarie Tess Hjalmarsson blir indragen i fallet trots att hon egentligen jobbar med gamla fall. Hon är chef för Skånes cold case-grupp. Hennes intresse ökar rejält när hon inser att det finns en koppling mellan de nya våldtäkterna och den unga kvinna som försvann 16 år tidigare.

Försvunnen är första boken i deckarserien Cold case av Tina Frennstedt. Den är inspirerad av ett verkligt försvinnande. En spännande bok för dig som gillar att läsa deckare om grövre brott och mysterier.

Läs också

  1. Husdjuret

    Av: Grebe, Camilla Tipsat av: Anna Sahlén

    När Malin var 15 år hittade hon skelettet av ett barn utanför Ormberg. Nu är hon polis och återvänder till sin hemort där mörka minnen ruvar vid sidan av gamla och nya hemligheter.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Alva Hansson den 3 augusti 2022