Första naturhjälpen alla dagar i veckan

En bra sak för naturen varje dag. Det är målet för kompisarna i Första naturhjälpen. Läs tredje boken om Udde och Leija.

Det är höst och dags för skolan igen. Kompisarna Udde och Leija skriver en att-göra-lista för sin klubb, Första naturhjälpen. Sommarlovet är slut men de vill ändå hinna med naturen.

De tänker göra en bra sak för naturen varje dag. På listan står alla veckodagar. Nu gäller det att fylla den med naturhjälp.

En tuff start

Redan på måndagen får Udde och Leija kämpa. Det blir nästan bråk med Uddes mamma. Hon säger att de måste ta bil till skolan och jobbet. Till slut lyckas Första naturhjälpen få henne att cykla istället.

Så där fortsätter veckan. Nya utmaningar varje dag, men också nya bra saker som Leija och Udde gör för naturen. De får hjälp av både klasskompisar och familj.

Efter en vecka att-göra-listan full med bra saker för djur och natur. Läs den och gör bra saker för naturen du också!

Berättelse och fakta

Det här är den tredje boken om klubben som kan förkortas FN. Den är full med tips på bra saker som du kan göra för djur och natur. Boken är en rolig blandning av berättelse och faktabok. Den har många färgbilder och texten passar dig som har börjat läsa själv.

Läs mer om FN

Visa fler