Författarbesök

Författarbesök på våra bibliotek

 1. Litterära begär - ett samtal med Karin Alfredsson

  Arrangemang
  Datum måndag 23 september 18:30 - 19:30
  Plats Umeå stadsbibliotek

  Hur är det att skriva om begär och kärlek som inte följer heteronormen? Vilka utmaningar finns? Vad är det bästa knepet för att beskriva passion så att det känns i hela kroppen på läsaren? Om dessa frågor samtalar författaren Karin Alfredsson med Christine Bylund, skribent, scenkonstnär och etnolog.

 2. Kent Lundholm - Män som spelar schack

  Arrangemang
  Datum tisdag 8 oktober 18:00 - 19:00
  Plats Umeå stadsbibliotek

  Författaren Kent Lundholm presenterar Män som spelar schack, den femte romanen om människorna i den fiktiva byn Baklandet.

 3. Tomas Lappalainen – Cosa Nostra, Camorran och Ndranghetan

  Arrangemang
  Datum måndag 14 oktober 18:30 - 19:30
  Plats Umeå stadsbibliotek

  Tomas Lappalainen, författare och en av landets främsta Italienkännare, föreläser om maffiaorganisationer i södra Italien och belyser maffians roll och uppbyggnad i det italienska samhället.

 4. Lo Kauppi - Två vita dvärgar

  Arrangemang
  Datum söndag 27 oktober 15:00 - 16:00
  Plats Umeå stadsbibliotek

  Lo Kauppi är skådespelare, regissör, dramatiker och författare. Hon fick ett kritikerrosat mottagande för sin enmansföreställning och roman Bergsprängardottern som exploderade (Norstedts 2007). Nu kommer den laddade och efterlängtade uppföjaren Två vita dvärgar.

 5. Författarmöte: Nina Wähä

  Arrangemang
  Datum torsdag 7 november 18:30 - 19:30
  Plats Umeå stadsbibliotek

  Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kan man kanske skriva om den? Det är frågor Nina Wähä ställer i sin roman Testamente, en familjeroman som inte liknar något annat.

 6. Herman Lindqvist. Sverige-Polen 1000 år av krig och kärlek

  Arrangemang
  Datum måndag 9 december 18:00 - 19:15
  Plats Umeå stadsbibliotek

  I tusen år har svenskar och polacker mötts i krig och kärlek, ändå är Polen ganska okänt för många. Polen är vårt nära grannland, ändå så långt borta för de flesta svenskar. Författaren Herman Lindqvist, för oss genom svensk-polsk turbulens fram till dagens moderna, men politiskt omstridda Polen. Kvällen inleds och avslutas med sång av Chopin och Moniuszko framförd av Ania Winek Albertsson ackompanjerad av Aleksandra Foltynowicz-Matyba

Ser du inget på den här sidan, så finns det just nu inga inbokade författarbesök.