För små barn och deras vuxna

Här tipsar vi dig som är förälder eller pedagog om bilderböcker och andra resurser för yngre barn. Filmade sagostunder och bibliotekens andra arrangemang för små barn finns här också.

1. Djur och natur för små barn

Titta, peka och läs om blommor, fåglar, skog och trädgård. Här får du tips på böcker som handlar om naturen. Böcker för små barn mellan noll och tre år.

2. Sagolådan på Holmsundsbiblioteket

Här är filmade sagor från oss på Holmsunds bibliotek. Du kan se dem på en dator, en surfplatta eller i en smart mobil. Roligt för barn från 3 år och uppåt, tillsammans med sina vuxna.

3. Starka känslor

Att läsa om andras ilska, oro, glädje eller avund kan vara ett sätt att förstå sina egna känslor. Vi har listat några böcker med mycket känslor. Bilderböcker och kapitelböcker, för barn i förskole- och lågstadieålder.

4. Sången om Grävling och Trassel

Här kan du lyssna på låten "Grävling och Trassel" och läsa texten till den. Jesper Salander har skrivit och spelat in låten. Den är inspirerad av Cecilia Heikkiläs bok Grävlings resa, som är årets Give me five-bok 2021.

5. Temaväskor för flerspråkighet

Tygväskor fyllda med böcker och annat material för dig som arbetar med flerspråkighet i förskolan. Det finns att låna på biblioteken. Välj mellan olika teman, till exempel traditioner, resor eller sagor.

Nya bilderböcker

Visa fler

1. Sagoklubben i parken

Datum fredag 14 maj 10:00 - 10:30

2. Bebissång

Arrangemang Inställt
    Datum onsdag 19 maj 2021 13:00 - 13:30
    Plats Holmsunds bibliotek

En upplevelse med sånger och rörelser för dig och ditt barn!

3. Sagoklubben i parken

Datum fredag 21 maj 10:00 - 10:30

4. Bebisramsor i parken

Datum torsdag 27 maj 10:30 - 10:45
    Plats Umeå stadsbibliotek

Vi ramsar och läser med dig och din bebis.

5. Sagoklubben i parken

Datum fredag 28 maj 10:00 - 10:30