För små barn och deras vuxna

Här tipsar vi dig som är förälder eller pedagog om bilderböcker och andra resurser för yngre barn. Filmade sagostunder och bibliotekens andra arrangemang för små barn finns här också.

1. Sagor, ramsor och sång i datorn

Bibliotekens filmade program för små barn finns här. Läs och ramsa med din bebis. Titta och lyssna på sagor, på svenska och samiska. Sjung med i sångerna från Give me five.

2. Bilderbokstips

Här är tips på bilderböcker att läsa tillsammans med barn mellan 0 och 7 år. Tips från oss som jobbar på biblioteken.

3. För barn 0-3 år

Här hittar du nya böcker för de yngsta barnen, och temalistor med lästips. Läs också om bibliotekens arbete med bokstart, språkstart och babybokprat.

4. För barn 3-6 år

Här hittar du nya böcker för lite äldre barn och temalistor med lästips. Tips på bra högläsningsböcker finns här också.

5. Temaväskor för flerspråkighet

Tygväskor fyllda med böcker och annat material för dig som arbetar med flerspråkighet i förskolan. Det finns att låna på biblioteken. Välj mellan olika teman, till exempel traditioner, resor eller sagor.

6. Bok på recept

Bok på recept är tips på bilderböcker som kan hjälpa barn med språklig sårbarhet. Böckerna är utvalda av Umeå stadsbibliotek i samarbete med logopedmottagningen vid Norrlands universitetssjukhus. Här är listor med böcker som kan hjälpa barn att träna lite extra på olika förmågor.

7. Språkbad

För barn som behöver extra stöd att utveckla sitt språk kan ett språkbad vara en hjälp. De här bilderböckerna är extra bra för att stimulera barns språkutveckling.

8. Läs högt tillsammans

En av de vanligaste frågorna vi får på biblioteket handlar om tips på böcker att läsa högt. Svaret är alltid "Självklart har vi det!"

1. Bäbislek med Minn och Minna

Datum fredag 22 oktober 10:00 - 10:30
    Plats Tegsbiblioteket

Sjung, lek och utforska tillsammans med din bebis.

2. Sagoklubben

Datum fredag 22 oktober 10:00 - 10:30
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen till en mysig sagostund.

3. Öppen formverkstad: Skapa ljuslyktor

Datum fredag 22 oktober 13:00 - 15:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Under två fredagar i oktober skapar vi med återbruk lyktor för att få ljus i mörkret

4. Sagoklubben fredagsmys

Datum fredag 22 oktober 14:00 - 14:30
    Plats Grubbebiblioteket

Börja helgen med att lyssna på en bra saga.

5. Sångstund för barn

Datum fredag 22 oktober 15:00 - 15:30
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen till en trevlig sångstund.

Visa fler arrangemang...