För barn 3-6 år

Här hittar du nya böcker för lite äldre barn och temalistor med lästips. Tips på bra högläsningsböcker finns här också.

Nya bilderböcker

1. Lemmy

Av: Isacson, Anders

Nya faktaböcker

Härliga högläsning

1. Högläsningsgodis

Skrivet av: Annika Edlund

Annika Edlund på Grubbebiblioteket brinner för högläsning. Här bjuder hon på mängder med boktips för föräldrar och andra vuxna som har barn i sin närhet och vill väcka läs-hunger.

Årets Give me five-bok

1. Grävlings resa

Av: Heikkilä, Cecilia
    Publiceringsår: 2018
    Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  1. Sången om Grävling och Trassel

Skrivet av: Jesper Salander

Här kan du lyssna på låten "Grävling och Trassel" och läsa texten till den. Jesper Salander har skrivit och spelat in låten. Den är inspirerad av Cecilia Heikkiläs bok Grävlings resa, som är årets Give me five-bok 2021.

Temalistor

1. Bilderböcker för Mors dag

Artikel Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

En teckning eller en tårta får kanske några mammor på Mors dag. Ett annat sätt att fira dig själv är att läsa med ditt barn. Varför inte om andra mammor?

2. Det växer

Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

Låna och läs bilderböcker om att plantera frön, ha en trädgård - och en alldeles väldigt stor rotfrukt. Eller om att växa.

3. Äntligen bajs

Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

Från blöja till potta och från potta till toalett. Två stora förändringar som de flesta små barn ska gå igenom. Att läsa en bok om det kanske hjälper i förändringen.

Puffbild: Anna Nahabed, Bigstock