För barn 0-3 år

Här hittar du nya böcker för de yngsta barnen, och temalistor med lästips. Läs också om bibliotekens arbete med bokstart, språkstart och babybokprat.

Nya pekböcker

Nya småbarnsbilderböcker

Visa fler

Nya faktaböcker för de yngsta

Visa fler

En bra start med läsning

1. Språkstart

Innehåll

Biblioteken erbjuder roliga och språkutvecklande aktiviteter för dig tillsammans med din bebis.

2. Läs högt för små barn

Artikel Skrivet av: Veronika Hägglund

Att höra en vuxen läsa en spännande bilderbok om något intressant hjälper det lilla barnet att utveckla sitt språk. Läs högt ofta, läs överallt, läs det som passar just er. Ha roligt, tipsar Veronika Hägglund som arbetar med projektet Bokstart.

3. Räven Tango hjälper till med små barns språkutveckling

Artikel Skrivet av: Jenny Sandells

Tack vare satsningen "Stärkta bibliotek" har räven Tango flyttat in på biblioteken i Vännäs. Där sysselsätter hen sig bland annat med att gå på yoga och lyssna på småbarnsböcker och ramsor.

Temalistor

1. Djur och natur för små barn

Skrivet av: Sara Lindström Rova

Titta, peka och läs om blommor, fåglar, skog och trädgård. Här får du tips på böcker som handlar om naturen. Böcker för små barn mellan noll och tre år.

2. Våren kommer

Skrivet av: Åsa Zetterström

Smältande snö, vårflod och spirande blommor - i bilderböckerna kan våren vara både välkommen och lite oroande.

Småbarnsfakta

1. Vårtecken för de yngsta

Skrivet av: Åsa Zetterström

Följ med en mask ner i jorden. Lyssna på en gröngöling. Se ett frö skjuta upp ur marken. Här är pekböcker och faktaböcker för de yngsta barnen.