För alltid

Detta är en bok i Maria Gripe-anda, en bok om mystiska sammanträffanden och magiska händelser. Inte i en fantasyvärld utan allt utspelar sig i vår vanliga vardagsvärld.

Av: Angerborn, Ingelin
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2009
Låna

 "Det finns ingen början. Det finns inget slut. Ty det finns ingen tid."

Nora ska snart fylla tretton och dessförinnan ska hon tillbringa några sommarveckor hos mammas bohemkonstnärsväninna Vanja, som flyttat långt bort i obygden.

Nora har redan fått sin trettonårspresent av mamma. En fin mobiltelefon som hon älskar. Hon messar med sin förälskelse Sebastian och skickar foton. Men ganska snart börjar det hända mystiska saker i Vanjas avlägsna hus.

Nora får mystiska SMS, en vaggvisa hörs spela mitt i natten, hon känner en stark dragningskraft till ett grått övergivet hus. Dessutom drömmer hon konstiga saker och hör dunsar från övervåningen.

När hon för andra gången besöker det övergivna huset hittar hon ett brev. Ett brev som tycks adresserat till henne. Hon blir livrädd.

Det finns många likheter med Maria Gripes bok Agnes Cecilia. Namnet Nora, telefonen, sms-meddelandena och inte minst stämningen. Den här boken lägger man inte ifrån sig förrän man läst ut den. Det är Ingelin Angeborns hittills bästa bok. Ålder 10+

Den osynliga

Av: Indahl, Lise Tipsat av: Karolina Nyström

Det händer konstiga saker i lägenheten Elvira och hennes familj har flyttat till. Det verkar som om Elvira delar rum med någon. Någon som är osynlig.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 13 juli 2009