Expedition Shakespeare

Fakta eller påhitt om dolda budskap i Shakespeares dramer.

I sitt jobb som filmkonsulent får Erlend Loe en dag besök av en man som har något exceptionellt att berätta. Mannens forskning kring Shakespeares texter har lett honom till slutsatsen att texterna innehåller dolda anvisningar om Shakespeares identitet och, inte minst, var en fantastisk skatt finns undangömd. Mannen vill nu ha Loes hjälp att skriva ner sina rön.
 
Berättaren (Loe) är naturligtvis tvivlande, men åtar sig ändå uppdraget, och de träffas för en serie intervjuer där bevisen läggs fram.
 
De häpnadsväckande upptäckter som presenteras är inte enbart en bomb inom litteraturvetenskapen, mänsklighetens moderna historia får kanske revideras!
 
Den här boken är ett mysterium. Den presenteras av förlaget som en faktabok om William Shakespeare. Berättelsen är sakligt hållen, och innehåller mängder av bevis i text och bild om Shakespears dolda budskap. Kommentarer på webben behandlar också boken som en faktabok.
 
Men författaren är en riktig spjuver. För oss som läst ”Expedition L” av samme författare känns upplägget bekant – en helt fantastisk berättelse som får det att koka i skallen - detta kan väl inte vara sant! Eller?
 
Erlend Loe vet hur man drar en skröna, effekten blir större när man har en allvarlig min.
 
Det är ytterst irriterande att inte veta om detta är fiktion eller fakta. Det är också irriterande att även denna bok lär ha dolda budskap gömda i texten. Samtidigt är historien hela tiden fängslande och fantasieggande.
 
Någon som har en uppfattning i frågan fakta eller skröna får gärna kommentera!
 
De tidiga upplagorna av William Shakespeares verk kan beskådas på Google Books.

Volvo Lastvagnar

Av: Loe, Erlend Tipsat av: Lars Eriksson

En riktigt skruvad skröna om Dopplers äventyr i Värmland.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mats Enarsson den 29 maj 2008