Ett sting i tummen

En läsvärd och suggestiv pusseldeckare som är en av Agatha Christies bästa.

"Vart det ert stackars barn?" undrar mrs Lancaster, när Tuppence Bereford kommer i samspråk med henne på äldreboendet Solåsen. Mrs Lancaster talar osammanhängande om ett dött barn som gömts bakom öppna spisen. Kanske är det bara en äldre kvinnas vanföreställningar men när Tuppence Bereford en tid senare vill ställa fler frågor om saken är den gamla damen försvunnen. 

Kuslig stämning 

Agatha Christie när hon är som bäst: mystik i engelsk landsortsmiljö; undflyende rykten om dödsfall, barnamord och spökerier; suspekta original, skvallriga tanter och försvunna personer. Och en klipsk och driftig amatördetektiv i form av Tuppence Bereford, understödd av maken Tommy, som inte kan motstå ett mysterium.

Ett sting i tummen har flera gånger nämnts som en av Agatha Christies otäckaste deckare. Bland annat listar Helena Dahlgren titeln i sin bok 100 hemskaste. Stämningen är otvivelaktigt suggestiv men framför allt är det en trevlig pusseldeckare av klassiskt snitt. 

Våra texter

 1. Agatha Christie 125 år

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  2015 är det 125 år sedan Agatha Miller föddes. Genom sina pusseldeckare skulle hon komma att bli världens mest sålda kvinnliga författare.

 2. Vem dödade Roger Ackroyd?

  Tips Av: Bayard, Pierre Tipsat av: Linda Lassfolk

  Har du någonsin känt att Agatha Christie fuskade i Dolken från Tunis? Eller att hon är bättre på att skildra människor och byliv än att övertyga som kriminalförfattare? Då är det här kanske boken för dig.

 3. Ett sting i tummen

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  En läsvärd och suggestiv pusseldeckare som är en av Agatha Christies bästa.

 4. Dolken från Tunis

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Linda Lassfolk

  Den lilla byn King's Abbot formligen kryllar av potentiella mördare i en av Agatha Christies mest kända böcker.

 5. En flicka kom till Bagdad

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Linda Lassfolk

  Ett hemligt toppmöte ska äga rum i Bagdad, men kritiska uppgifter har läckt ut. De två motsatta lägren gör allt för att förverkliga sina respektive planer: att genomföra mötet och att stoppa det.

 6. Fem små grisar

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  Hercule Poirot får i uppdrag att nysta i ett 16 år gammalt mordfall.

 7. Mordet på Orientexpressen

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  En illa ansedd man mördas ombord på ett insnöat tåg. Mördaren verkar finnas kvar ombord, men det gör även en skicklig detektiv.

 8. Sleeping murder

  Tips Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  Gwenda flyttar in i ett hus på den engelska landsbygden. Hon finner sig snabbt tillrätta men upplever också ett oförklarligt obehag.

 9. "Mysiga" mord

  Artikel Skrivet av: Jenny Berggren

  Är du less på deckare som fokuserar på råa detaljer, samhällskritik eller överarbetande poliser? Vi ger tips på deckare med mysiga karaktärer och mordgåtor att fördjupa sig i.

 10. 1976 som litteraturår

  Artikel Skrivet av: Anja Axelsson

  Kanske vet du hur stjärnorna stod när du föddes, men vet du vad som hände i den litterära världen under ditt födelseår? Anja Axelsson har letat upp några bokhändelser från sitt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 6 juni 2017