Ett hus utan speglar

Thomasine och hennes familj är hos gamla tant Henrietta. Henrietta som ligger och väntar på att dö. För att få tiden att gå leker Thomasine och kusinerna i det stora huset. Men mystiska saker börjar hända.

"Livet är livet och det finns ingen speciell dag som det börjar, eller hur? Jo, förresten. Ibland gör det faktiskt det."

Henrietta, familjens gammelgammelfaster ligger för döden och familjen träffas i det stora huset för att vaka. Stämningen är inte på topp men huset är som gjort för kurragömma och utforskande. Thomasine och hennes kusiner fördriver tiden med olika lekar i de nitton olika rummen.

Många hemligheter

Så börjar mystiska saker hända. De olika rummen verkar gömma en del hemligheter. Varför finns husets alla speglar i ett rum? Vem är flickan Hetty som de möter? Vad händer med alla som träffar henne och varför?

Familjens sorger kommer upp till ytan och det blir tydligt vad som stått i vägen för deras liv.

Ett hus utan speglar av Mårten Sandén är som en mystisk saga. Det är en familjehistoria och en sorglig berättelse med lyckligt slut om att övervinna det svåra och att hitta sig själv.

Mårten Sandén har också skrivit de populära ungdomsdeckarna om syskonen Petrini. De har en egen webbplats.

Skogens systrar

Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: Annika Edlund

Tom är killen från storstan som hatar att vara i föräldrarnas nya sommarstuga. Han läser och längtar till asfalten, medan föräldrarna reparerar och vill att han ska leka med kottdjur!