Ester Tagg och den flygande holländaren

Om tre dagar fyller Ester Tagg tio år. Då blir hon såld till strumpfabriken och måste lämna barnhemmet Silverskeden. En artikel i tidningen ändrar allt.

Fotografiet i morgontidningen föreställer ett flygande piratskepp. Ester Tagg sätter nästan frukosten i halsen. Ett exakt likadant skepp finns på kartbiten hon alltid har i sin ficka.

En korg med en bebis

Någon lämnade Ester till barnhemmet Silverskeden när hon var liten. Hon låg i en korg och under henne fanns den avrivna, halva kartan. Den ska hjälpa henne att få veta något om sina föräldrar, det har Ester alltid trott.

I tidningen står det att piratkaptenen Stålhjärta har kommit till stan med sitt skepp. Tänk om hon kände Esters föräldrar? Nu är det bråttom, om tre dagar säljer barnhemmets föreståndarinna henne till strumpfabriken.

På skattjakt

Ester har inget att förlora, i hemlighet smyger hon ombord på luftskeppet. Snart är hon indragen i jakten på den legendariska kapten Svartskäggs skatt.

Modiga och listiga Ester Tagg dras in i ett riktigt äventyr bland pirater på skattjakt. Det blir roligt, svårt och spännande. Gillar du äventyrsberättelser ska du pröva den här boken.

Första boken i en serie

Det är första delen i serien om Ester Tagg. Kapitelböcker för dig som har kommit igång att läsa själv. Texten är rätt stor och det finns många fina svartvita bilder.

Alla böcker om Ester Tagg

 1. Ester Tagg och Sjöormens öga

  Av: Åslund, Linn
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 2. Ester Tagg och Tistelgorms hemlighet

  Av: Åslund, Linn
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok