Erotiskt skrivande för ensamma änkor

En grupp änkor och deras lärare skakar om sitt sikhiska samfund i London med en skrivarkurs som blir mer intim än någon kunnat tro.

Nikki har försökt ta avstånd från sin traditionella familj och det sikhiska samfund hon växt upp i. Men allt går inte som planerat. Puben där hon jobbar hotas av konkurs och hennes pappa dör i hjärtattack efter ett hemskt gräl. Nikkis syster tänker arrangera ett äktenskap för sig själv och vill att Nikki hjälper henne annonsera efter en make.

Ett extraknäck

Trots sin förfäran över systerns beslut sätter Nikki upp en annons på anslagstavlan vid templet i familjens gamla kvarter. Då hittar hon en annons om ett lärarjobb för en skrivarkurs i templet. Nikki ser möjligheten att göra något hon brinner för och samtidigt tjäna lite extra pengar.

Kvinnan bakom skrivarkursen, Kulwinder, är inte imponerad av den moderna och lite respektlösa Nikki. Men kanske kan kursen ta ner henne på jorden. Skrivarkursen är endast för kvinnor och till Nikkis överraskning är deltagarna alla änkor som levt i skuggan av familj och äkta män. De flesta är analfabeter och kan knappt engelska.

Oväntad vändning

Skrivarkursen får en drastisk vändning när änkorna hittar en bok med erotiska berättelser som de läser lite ur. Det blir starten på deras egna berättelser med lustfyllda fantasier och erotiska upplevelser.

Det här är en fin och stundtals rolig historia som utspelar sig i en kultur som jag personligen inte har så stor inblick i. Det morderna och traditionella blir en härlig blandning med humor, romantik och spänning. Och en gnutta erotik. Boken får mig att inse hur mycket äldre personer kan ha att berätta för oss yngre.

Till dig som väljer att läsa boken - du kan få en annan syn på vissa grönsaker och frukter när du har läst klart.

Mer feel-good

  1. En liten värld

    Av: Hellberg, Åsa Tipsat av: Aina Gustavsson

    En fartfylld, varm och humoristisk feelgood-roman om kärlek, sex, vänskap och personer som vågar ta steget.

  2. Britt-Marie var här

    Av: Backman, Fredrik Tipsat av: Helen Forsberg

    Britt-Marie lämnar sin man efter 40 års äktenskap, skaffar jobb, flyttar till en ny ort och lär känna nya människor. En fin berättelse om att tvingas hitta sig själv när ens liv omkullkastas.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 7 maj 2019