Erebos

Det här spelet är inte som andra spel. Erebos vet vad du heter, vad du gör och om du ljuger. Du får uppdrag att utföra i verkliga livet, uppdrag som kan ha dödliga konsekvenser.

Av: Poznanski, Ursula
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2011
Låna

På skolan där Nick går sprids en skiva. Ingen vill prata om den eller vad som finns på den. Nick blir mer och mer nyfiken. Vad är det som pågår, vad är så speciellt med skivan? Till slut får han tag i en egen. Det visar sig vara ett onlinespel.

Erebos

Väl hemma installerar Nick spelet som kallas Erebos. Redan under första spelomgången visar spelet att det inte är som andra spel. När Erebos vill veta hans namn accepterar det inte vilket namn som helst. Endast Nicks riktiga namn duger.

Hur kan spelet veta vad han heter? Och vad är det för korkade regler egentligen? Du får inte prata om spelet, inte ens säga till andra vad du heter i spelet. Varför allt detta hemlighetsmakeri?

Uppdrag

Uppdragen är inte heller som i andra spel. Jo, visst ska de slåss mot alla möjliga monster. Men det finns också uppdrag som ska utföras i verkliga livet. De är inte så oskyldiga som man kan tro. Vågar Nick verkligen utföra dem, är spelet värt det? Och hur kan spelet veta att de utförts?

Erebos är särskilt läsvärd för den som gillar spel, då är det lätt att känna igen sig i spelvärlden. Även du som inte spelar sugs lätt in i handlingen, eftersom berättelsen är väldigt spännande, annorlunda och ibland otäck. Du bara måste få veta vad Erebos egentligen är och hur långt allt kommer att gå.

Jagad

Av: Brooks, Kevin Tipsat av: Annika Edlund

När läkarna ska operera Robert upptäcker de att han har metall och silvertrådar i magen. Det är verkligen inte normalt, inte alls. Rädd och arg flyr 16-åringen från sjukhuset för att ta reda på vem han är.

Dårhus

Av: Kennen, Ally Tipsat av: Sara Johansson

Lexi avskyr att hälsa på sin mamma och hennes obehaglige kille. Det övergivna dårhuset i skogen gör inte saken bättre. Eller gör det kanske det?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Dehbroa Lindberg den 15 oktober 2013