Eon - dragoneye reborn

Eon måste bli vald av draken, annars skickas han tillbaka att dö som slav. Blir han vald måste han lyckas hålla sin dödliga hemlighet dold till varje pris.

Eon har under fyra års tid tränat för att bli utvald av en av de 12 energidrakarna. Träningen är tuff nog för vem som helst, men för Eon är den ännu svårare. Han är nämligen lam.

Han kan inte genomföra alla de rörelser som krävs för ceremonin när draken gör sitt val. Dessutom måste Eon dölja sin stora hemlighet, om den avslöjas kommer den att kosta honom livet.

Asiatiska influenser

Det jag tyckte mest om i boken var dess världsbygge och magisystem. Författaren har använt sig av asiatisk kultur och historia för att bygga upp bokens värld, göra den trovärdig och detaljrik. Även magisystemet har asiatiska influenser och bygger på chakran och livsenergi.

Personligen gillar jag magisystem med någon form av uppoffring eller bieffekt som i boken, snarare än allsmäktiga magiker där magin inte medför några större uppoffringar. Men magin har en ganska nedtonad roll i boken, mer fokus läggs på berättelsen och det psykologiska.

Fantasyvärld på engelska

Eon - dragoneye reborn av Alison Goodman kan läsas av både ungdomar och vuxna. Boken finns ännu inte översatt till svenska och kräver en del engelskakunskaper, den är inte skriven på den allra lättaste engelskan. Eon passar om du vill läsa fantasy som inte fokuserar alltför mycket på magi, om du gillar intriger och tilltalas av en värld med asiatiska influenser.

Daughter of smoke and bone

Av: Taylor, Laini Tipsat av: Jessica

En spännande och intressant berättelse som läsaren snabbt dras in i. Karou går på konstskola och målar ofta monster. Monster som bor i den affär dit hon går på nätterna.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Dehbroa Lindberg den 28 april 2014