Ensamma hemma

Bästakompisen Farida har flyttat och Anna-Klara är orolig. Hur ska hon klara sig ensam? Men nya bänkgrannen Herman är faktiskt trevlig. En dag får Anna-Karin följa med honom hem efter skolan.

Anna-Klaras familj är stor och stökig. Storebror Ville är hur jobbig som helst. Lillsyster Lisen är gullig men dreglar hela tiden.

En ny bänkkompis

Bästisen Farida har flyttat. Det känns jättekonstigt och tomt. Kvällen innan skolan börjar kan Anna-Klara inte sova. Hur ska hon klara sig utan Farida?

En ny kille som heter Herman får platsen bredvid Anna-Klara. Herman är galen i insekter och gillar att berätta allt han vet om dem. För det mesta är han trevlig. När han får tag på en bok om djur är han tyst superlänge.

Hem till Herman

En dag verkar Herman sur och orolig. Han ska vara ensam hemma efter skolan. Det känns läskigt.  Men Anna-Klara hänger gärna med och då blir Herman jätteglad.

Hemma hos Herman är allt annorlunda jämfört med Anna-Klaras hem. Stort och tyst och prydligt. Men det finns bara konstiga saker i kylskåpet när de blir hungriga. Tur då att Anna-Klara är världsbäst på att göra pannkakor...

Läsa själv eller högläsning

En rolig och mysig bok, med spretiga, skojiga bilder. Om vänskap och skolan och om familjer och hur olika det kan vara i olika hem. Perfekt för dig som kan läsa själv.

En alldeles utmärkt högläsningsbok är det också. Varför inte med andraklassare?

Mer om kompisar

  1. Borttappat: katt, kompis, kalsong

    Av: Lindell, Elin Tipsat av: Annika Edlund

    Jördis och Judith är bästisar och tycker lika om nästan allting. När Hermione kommer till klassen förändras en hel del. Jördis strular till det rejält.

  2. Lyckokakan

    Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Annika Edlund

    Det blir helt fel när Oscar får en lyckokaka och chansen att önska sig vad han vill. Plötsligt är han lika pinsam som mamma och pappa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 16 september 2019