En vampyr föds

Spännande vampyrskräck med en glimt av humor och historia. En dag händer det som inte får hända och Larten Crepsley tvingas fly från sitt liv.

I den första delen En vampyr föds i bokserien Legenden om Larten Crepsley får vi följa en ung Larten Crepsley under hans tuffa och ovanliga uppväxt under slutet av 1700-talet och början på 1800-talet. På grund av en hemsk händelse lockas Larten ta fram sin mörka sida och tvingas fly från sin familj och sitt liv.

En ny resa väntar

Efter ett oväntat möte med vampyren Seba Nile kan Larten aldrig gå tillbaka till det som en gång var. Han måste börja anpassa sig efter en helt ny livsstil och lära känna sig själv på ett djupare plan.

Darren Shan har uppfunnit en ny sorts vampyrer. I denna berättelse finns det de goda vampyrerna och de onda vampanezerna. Vampyrer dödar aldrig, istället utsöndrar de en odör som får en människa att hamna i djup sömn och dricker sedan lite blod för att hålla sig mätt. Vampanezer däremot, de lever efter andra regler och dödar alltid sin måltid.

Den här boken var för mig en sådan som jag inte kunde lägga ifrån mig. Efter att ha läst Legenden om Darren Shan (även författarens namn) har jag alltid velat lära känna Larten mer på grund av hans mycket sarkastiska humor och här får vi verkligen den chansen. Berättelsen är detaljrik och jag upplever den humoristisk och spännande samtidigt som den ger en inblick i hur en vardag för vampyrer under 1800-talet kunde ha sett ut.

Läs fortsättningen

 1. De fördömdas palats

  Av: Shan, Darren
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
 2. Ett hav av blod

  Av: Shan, Darren
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
 3. Bröder intill döden

  Av: Shan, Darren
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2013
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Legenden om Darren Shan

 1. Skräckens cirkus

  Av: Shan, Darren Tipsat av: Annika Edlund

  Läs första boken i skräck-serien om Darren Shan. Ett besök på Skräckens cirkus får oväntade följder.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aurora Chevlin den 7 november 2018