En stark nolla

En ungdomsroman som berör och som vågar ta upp sexualitet och identitetsskapande i en värld där den mesta interaktionen sker via sociala medier.

I En stark nolla får vi följa Texas som identifierar sig som pan men som ändå mest gillar killar. Texas är förälskad i Andre, en av sportkillarna, och i ett försök att få en liten aning om vad Andre gillar så skapar han en falsk profil på Instagram och utger sig för att vara tjej. Förväxlingen leder till mer än bara en "catfishing" av Andre. 

Årets bästa ungdomsbok

Boken tar upp kärleken i vårt alltmer digitala samhälle och spinner en berättelse som inte bara rör sig om Texas kärleksliv utan också identitetsskapande och vänskap. För mig är det årets bästa ungdomsbok och garanterat en framtida favorit för många.

Jag fick fick detta tips av vår skolbibliotekarie då jag letade en bra modern ungdomsroman som känns relevant. Och det fick jag verkligen. 

Fler tips

  1. Som eld

    Av: Lövestam, Sara Tipsat av: Hanna Widman

    En bok om den första starka kärleken och om modet att stå för den en är.

  2. Närmare kommer vi inte

    Av: Furmark, Anneli Tipsat av: Anna Sahlén

    Både Jens och Edor är trötta på sig själva. En natt möts de under midnattssolen. En serieroman som skildrar hur både svårt och härligt det är att vara människa. Och kär.