En rolig sajt på flera språk

Till Polarbibblo kan du skicka in egna texter och teckningar och få dem publicerade. Du kan läsa andras texter och spela spel. Just nu finns Polarbibblo på svenska, sydsamiska, lulesamiska, nordsamiska och meänkieli.

En grupp tecknade djur tittar ner mot dig. Det är Polarugglan och de andra djuren på Polarbibblo. I bakgrunden syns en blå himmel med moln. Bild: Polarbibblo.se
Alla språkdjuren på Polarbibblo.se.
På webbplatsen Polarbibblo finns det många roliga, knepiga quiz. Testa att utmana dig själv, en kompis eller ett syskon.

Om du vill kan du skapa en användare på Polarbibblo, men du kan också göra saker utan att vara inloggad.

Teckna, skriv, spela

Du kan också rita en teckning direkt på webbsidan, och skicka in den så att andra får se. Eller skriva en egen berättelse, eller en dikt. Det finns även spel och tävlingar på Polarbibblo.

På Polarbibblo kan du läsa en berättelse som heter Noras pulka. Den finns på tolv olika språk.

På flera språk

Bäst av allt, Polarbibblo finns inte bara på svenska. Så småningom ska den också finnas på alla Sveriges minoritetsspråk. Än så länge finns den meänkieli, sydsamiska, nordsamiska och lulesamiska. Det är olika djur som guidar dig i de olika språken.

Säkert

Polarbibblo är en säker webbplats där du kan välja att vara anonym. Eller så kan du skapa ett användarkonto. Det är Biblioteken i Norrbotten som jobbar med Polarbibblo. De lämnar inte ut information om någon som använder sajten.

Till sajten

Polarbibblo på svenska

Polarbibblo på sydsamiska

Polarbibblo på lulesamiska

Polarbibblo på nordsamiska

Polarbibblo på meänkieli