En kokbok om mat och klimat

Matens klimatpåverkan och vegetariska recept. Umeå kommun har tillsammans med nätverket Hållbara restauranger i Umeå skapat en kombinerad fakta- och receptbok. Låna den på något av våra bibliotek eller ladda ner den som pdf.

För två år sedan startade Umeå kommun ett restaurangnätverk med fokus på hållbarhet. Nätverket har nu givit ut kokboken Mat och klimat som finns att låna på Umeå kommuns folkbibliotek. 

I boken finns bland annat recepten "Rutabaga Teriyaki" från Rex och "Broccolisoppa med grötbröd och rostade kikärter" från Hedlundaskolans kök. I kokboken Mat och klimat får du möta några av Umeårestaurangerna i Nätverket Hållbara Restauranger och ta del av deras recept och tankar om hållbarhet.

Nätverket vill också att denna bok om hållbarhet ska spridas på ett hållbart sätt, nämligen genom biblioteket. Här kan du ladda ner en pdf eller låna ett fysiskt exemplar av boken. 

Vill du veta mer om nätverket bakom boken?
Läs mer på www.umea.se/hallbararestauranger

Låna på biblioteket

 1. Mat & klimat

  Undertitel: restaurangnätverket i Umeå : strategier, tips och recept för mer hållbar mat
  Av: Gemzell, Anna
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Vegetarisk matlagning
  Finns som: Bok

Ladda ned som PDF

Våra texter

 1. Lindra din klimatångest

  Skrivet av: Sonja Viklund

  För några år sedan föddes ett nytt ord som fångade sinnestillståndet hos många av oss: klimatångest. Ett bra sätt att mildra oron kan vara att att läsa på om klimatförändringar. Det finns hopp i många framtidsvisioner.

 2. Lär dig mer om klimatförändringar

  Skrivet av: Lars Karlsson

  I november 2015 hade FN en stor klimatkonferens i Paris, som ledde fram till Parisavtalet. Här är vägledning för dig som söker kunskap om klimatförändringar.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 23 september 2019