En häxa sitter barnvakt

Den vanliga barnvakten blir sjuk. Istället kommer en mycket speciell person till Danne när mamma och pappa är borta på fest.

Dannes mamma och pappa ska på fest. En fest med övernattning, men Danne ska vara hemma. Konstigt nog kommer inte barnvakten i tid men Danne är ju åtta år. Han kan gå till grannen en stund, tills barnvakten dyker upp.

Någon flyger förbi

När föräldrarna gått tröstar sig Danne med läsk och godis. Då knackar det på fönstret. På riktigt, i en lägenhet sju trappor upp!

Han inbillar sig inte. Danne ser en svartklädd figur på en kvast, som svishar förbi utanför fönstret och vinkar.

Strax efter ringer det på ytterdörren. Där står en främmande tant med stor haka, vårtor på kinderna, långt svart hår, spetsig hatt och slängkappa. Den vanliga barnvakten har blivit krasslig och arbetsförmedlingen har skickat Maja Stormhatt istället.

En riktig häxa

Hon ser inte bara ut som en häxa, utan är faktiskt häxa på riktigt. Tillsammans med tre svarta katter och en korp bor hon i Röda stugan på Slingriga vägen i Mörka skogen.

Maja hinner både trolla och ta med Danne på flygtur innan mamma och pappa kommer hem igen. Det blir en kväll och natt med äventyr och läskigheter, men mest roligt.

Läs en härligt galen bok om en ovanlig barnvakt och en vanlig pojke.

Läs också

  1. Ossians ovanliga nanny

    Av: Karlsson, Ylva Tipsat av: Annika Edlund

    Ossian och Samuel har föräldrar som jobbar alldeles för mycket. De har haft massor med barnvakter och nu kommer en ny igen. Petronella är helt annorlunda än de andra och plötsligt blir livet alldeles magiskt för de två bröderna.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 18 april 2019