En förlorad man

Boskapsskötarens grav är en mytomspunnen plats som ligger i den australiska öknen. Där hittas Nathans bror Cameron död.

Cameron har dött av värmen. Hans bil återfinns välfylld och välbehållen en bra bit därifrån. En fråga är ofrånkomlig: Hur kommer det sig att Cameron, som är uppvuxen på vischan i Australien, vet precis vad man ska göra och inte göra för att klara sig i ödemarken, har lämnat sin bil och hamnat där han hittas? Han borde ha vetat bättre.

Misstankar och oförrätter

Brodern Nathan, som tidigare varit utstött av sin familj, blir nu välkomnad igen, dock inte med någon större värme. Men det är trots allt jul och den ska firas som vanligt. Många gamla minnen och komplicerade relationer kommer upp till ytan. Misstankar och gamla oförrätter komplicerar umgänget och leder till konfrontationer och konflikter.

Jane Harper skriver väldigt bra. Spänningen byggs upp successivt och miljön är ständigt närvarande och målande beskriven. Det är kärvt och oförutsägbart. En väldigt bra bok utan enkla svar.

Fler tips

  1. Hetta

    Av: Harper, Jane Tipsat av: Anna Sahlén

    Efter månader av torka går människorna på knäna i Kiewarra. Frågan är om det gjorde Luke Hadler så desperat att han tog livet av sin familj.

  2. Mörk kust

    Av: Temple, Peter Tipsat av: Ing-Britt Olofsson

    Ännu en bra deckare om en ensamstående, desillusionerad polis, som löser mordgåtor och lyssnar på klassisk musik.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 2 mars 2020