En duktig hund

När mamma säger upp sig som mamma blir det kaos i familjen. Som tur är hittar lillasyster Betty en lösning. In i familjen kommer kloka McTavish, en helt fantastisk hund.

En dag bestämmer sig mamma för att lägga av. Hon har fått nog av att vara familjens fixare. Hon vill sluta laga mat och städa, leta borttappade nycklar och hålla reda på tider. Hon vill yoga istället.

Först jublar barnen, och pappa också i smyg. Nu slipper de äta nyttig mat. Det blir inget tjat om att komma hem i tid till middagen. Den enda som är bekymrad är lillasyster Betsy.

Från jubel till kaos

Familjens jubel förvandlas snabbt till ett kaos. Betsy vill att mamma ska komma tillbaka till familjen. Om det inte går så har hon ett annat förslag. Hon vill att familjen skaffar en hund.

Till slut får Betsy med sig de andra att göra en utflykt till hundhemmet. Där finns många hemlösa hundar men det finns bara en McTavish. En vacker och klok hund. Det blir omedelbar kärlek mellan Betty och honom.

Läs högt tillsammans

En smart flicka och en mycket klok hund hittar tillsammans en underbar lösning för en familj i kaos. Det här är en bok att älska och skratta åt för dig som gillar hundar. Och för dig som inte visste att du faktiskt gillar hundar.

Riktigt rolig högläsning för hela familjen!

Författaren Meg Rosoff fick litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) år 2016.

Läs också

  1. Önskestjärnan

    Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Astrid Wolff Feychting

    Astrid har haft en riktig skitdag - hon blir osams med sin bästis Vera och när hon kommer hem från skolan är hennes mamma sur och bara tjatar på henne.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 21 augusti 2018