El Camino

The Black Keys har gjort skivor i tio år och det senaste albumet El Camino kom vintern 2011. Det är första gången jag lånar dem mina öron.

Av: Black Keys
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2011
Låna

Bandet är bördigt från Ohio och består av Dan Auerbach på gitarr och sång och Patrick Carney på trummor. Inget band som kräver stora replokaler med andra ord.

Fylligt sound och glaminfluenser

Ibland kan jag tycka att tvåmannaband lätt låter lite platta. Det blir en för tunn ljudbild med, men här saknar jag inget. Jämfört med andra band med samma sättning, mest kända är naturligtvis White Stripes, så är ljudbilden väsentligt fylligare. Körerna gör också att det hela känns fetare, roligare och mer dynamiskt.

Lonely Boy är en låt jag gärna skulle vilja träffa på ett dansgolv. Gold on the Ceiling doftar T-Rex i allt från handklapp, gitarrsound och körarrangemang. I andra låtar får jag fina vibbar av andra gamla favoriter som Atomic Swing och Queens of the Stone Age. I mitt tycke kan man ha betydligt sämre influenser. I botten ligger det alltid blues och lurar.

Mer att upptäcka

El Camino kan varmt rekommenderas och själv tänker jag nu klättra baklänges genom Black Keys-katalogen. I augusti 2012 kommer de till Göteborg för att spela på Way Out West.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 31 maj 2012