Eget skrivande

Har du ett brinnande intresse för att uttrycka dig i ord? Här kan du hitta inspiration till kreativt skrivande i olika former.

Ett sätt att inspireras är att träffa andra med samma intresse. På en del bibliotek finns det skrivarkurser eller grupper.

Hur gör andra?

Här är länkar till några webbsidor med råd från författare:

Pernilla Geséns skrivtips

Anki Skrutts formidabla skrivtips och övningar

Johanna Thydells författarskola på Youtube

Att bli läst

Vill du att andra ska läsa dina texter? Ett sätt är att publicera texter, antingen på internet, i en tidning eller som en bok. På Barnensbibliotek.se finns mycket bra information för dig som vill bli författare.

Ponton är en tidskrift av och för unga. Du som är 14-21 år kan skicka in egna texter och bilder för att kanske få dem publicerade.

Ett annat sätt att nå ut med din text är att läsa upp den för andra. Skriver du dikter och vill ha publik är kanske Poetry Slam något för dig, att tävla i poesi.

Puffbild: nruboc/Bigstock

Skapa egna berättelser

 1. Skrivardagar för barn och unga

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Gillar du att hitta på berättelser och att skriva? Vill du få tips och råd från proffs? Då har du chansen i början av sommarlovet 2019. Läs mer om Krumelurs skrivardagar i Umeå.

Böcker om att skriva

 1. Skriv om och om igen

  Av: Karlsson, Ylva Tipsat av: Åsa Zetterström

  En annorlunda bok om att skriva. Den sprudlar av kreativitet, visar på hundratals möjligheter och får skrivande att verka lustfyllt, en nästan oemotståndlig sysselsättning. Det är bara att sätta igång!

 2. Börja skriva

  Av: Nasiell, Annika Tipsat av: Jenny Berggren

  En tunn bok som ändå innehåller massor av information för alla som vill bli bättre på att skriva.