Efter skandalen

En högt uppsatt politiker blir anklagad för våldtäkt i denna thriller. Med olika berättarperspektiv skapas stor spänning.

James Whitehouse är minister i brittiska regeringen och bästa kompis med premiärministern. Deras vänskap går tillbaka ända till skoltiden på internat där de inte alltid betedde sig helt rumsrent. James är framgångsrik, snygg och charmig med en vacker fru och två exemplariska barn. Men så anklagas och åtalas James för våldtäkt.

Chockerande anklagelser

För frun Sophie kommer anklagelserna som en chock. Även om hon vet om att han inte alltid är trogen vet hon inte vad hon ska tro om dem. Hon känner det som att hela hennes liv gungar och ifrågasätts.

Händelsen påverkar dock inte bara James och hans fru Sophie. En som i allra högsta grad är involverad är Kate Woodcroft, den våldtagna kvinnans advokat. Hon har bestämt sig för att driva detta åtal till varje pris. Frågan är om hennes skäl är helt giltiga. Är det rimligt att utsätta målsäganden för allt vad en rättegång innebär för sitt eget hämndbegärs skull?

Svår att släppa

Berättelsen berättas utifrån alla tre huvudpersonerna vilket gör det väldigt spännande. Det berättas även utifrån en fjärde person längre tillbaka i tiden, men det ökar bara spänningen och gör berättelsen ännu mer intressant.

Efter skandalen är jättespännande. Jag har svårt att släppa ifrån mig boken innan jag läst ut den. Dessutom lämnar den kvar en massa funderingar efter sig så jag går och tänker på den under lång tid efteråt. Väldigt bra!

Fler tips

 1. Änkan

  Av: Barton, Fiona Tipsat av: Andrea Ejelöv

  Omgivningen är övertygad om att mannen hon var gift med var ett monster.

 2. Värd att döda

  Av: Swanson, Peter Tipsat av: Anna Sahlén

  Ted och Lily möts av en slump vid en bar i väntan på ett flyg. Ted berättar att han sett sin fru vara otrogen och att han skulle vilja döda henne. Lily erbjuder sig att hjälpa till.

 3. En hemlig plats

  Av: French, Tana Tipsat av: Anna Sahlén

  Internatskolan St Kildas är en sluten värld. Men efter ett mord måste två poliser försöka tränga igenom dess allianser och maktspel för att avslöja hemligheterna som döljs i skuggor och skrymslen.

 4. Bortom varje rimligt tvivel

  Av: Persson Giolito, Malin Tipsat av: Birgit Lindgren

  Advokat Sophia Weber slåss med ett fall där hon är osäker på sin klients oskuld.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 21 februari 2020