Edenbrooke

När den unga Marianne Daventry reser till Edenbrooke förändras hennes liv för alltid.

Av: Donaldson, Julianne
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2018
Låna

Mariannes liv är inte särskilt lyckligt för tillfället. När hennes mor dog i en tragisk olycka skickades Marianne och tvillingsystern Cecily till släktingar medan deras far reste till Frankrike. Sedan dess har Marianne inte hört av honom. Cecily kom till en kusin i London och Marianne till deras mormor i Bath.

Mormodern är inte nöjd. Hon tycker inte att Marianne beter sig som en ung dam av fin börd borde göra. Marianne har alltid stått i skuggan av sin vackrare syster och har aldrig tyckt om att flörta eller sitta och brodera dagarna i ända. Hon trivs bättre ute i naturen, på hästryggen och med att säga vad hon verkligen tycker. I Bath känner känner hon sig olycklig och ensam som en instängd fågel.

En chans att slippa Bath

När Cecily bjuder in Marianne till en väninnas herrgård, Edenbrooke, tar hon genast chansen att få träffa sin tvilling igen och att få komma bort ifrån Bath ett tag. Knappt har resan börjat förrän allt ställs på ända. En stråtrövare anfaller vagnen och när Marianne söker hjälp på ett värdshus möter hon en mycket oförskämd man.

Till slut är hon framme på Edenbrooke och Marianne känner det som om hon har kommit hem. Allt skulle vara perfekt, om det inte var för att den oförskämda mannen från värdshuset också är där. Han heter Philip, är son i huset och han missar inte en chans att retas med Marianne.

Edenbrooke är en spännande, romantisk berättelse som utspelar sig i 1800-talets England. Passar dig som gillar historiska böcker, romantik och kvinnor som går sin egen väg för att hitta kärleken.

Läs också

  1. Älvan

    Av: Cookson, Catherine Tipsat av: Andrea Ejelöv

    Robert försöker hitta ett nytt hem efter att hans far har dött och han hamnar till slut hos en familj i en förfallen herrgård. En roman om klass, kärlek och identitetssökande.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 9 augusti 2018